Články/

Maskoti EP Kids

V EP Kids jsou tři dětské skupiny. V každé skupině je 12 dětí, o které se starají 2-3 pečující osoby. Chtěli jsme zdůraznit důležitost spolupráce, týmovosti, přátelství a empatie. Takže jednotlivé třídy jsou pro nás „týmy“.

The Blue Team

The Red Team

The Green Team

Každý tým má svého maskota, svého hrdinu, který je provází školkovým životem.

Proč jsme zvolili zrovna tuhle sémantiku?

Napadlo nás soustředit se na provázanost elementů oheň, voda, země, vzduch. 4 elementy vyjadřují i rozmanitost dětské duše, chování, charakteru. Máme typologii osobnosti, charakterové rysy, feng-shui – všechny tyto nástroje nás inspirovaly k tomu, aby to byl právě:

Mr. Splash, Mr. Sparkle, Ms. Breeze a Ms. Zen, kdo budou děti školkovým životem provázet. Každý z nich je jiný a každý z nich má vlastnosti, které mají i děti. Nikdo tak není onálepkován jako „až moc akční“ nebo „až moc stydlivý“. Tyto vlastnosti jsou jedinečné přednosti, které u dětí vyzdvihujeme než potlačujeme. Jak na to? Pečující osoby jsou parťáci dětí s přirozenou autoritou, které mají jasně stanovené hranice. Nejsme volnomyšlenkářská instituce, kde nám děti lezou po hlavě. Jsme skupina lidí, pro které je výchova, péče a vzdělávání dětí životní náplní a každodenní radostí. Nejsme neomylní, jsme autentičtí a chceme dětem ukazovat realitu všedních dní i se společně posouvat kupředu k tomu být stále lepšími lidmi.

Tito hrdinové, maskoti jsou na doplňkových předmětech ve školce a také jako ušití „maňásci“, kteří jsou putovní. Děti je mohou vzít do domácího prostředí, k prarodičům nebo na dovolenou. Kousek školky tak s nimi bude i doma a ulehčí se tak adaptace či se posilní pouto ke školce.